Οργάνωση

 
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών που επιθυμούν να προσκομίσουν το ζώο τους προς κλινική ή Εργαστηριακή διερεύνηση (ακτινογραφίες, μαγνητική τομογραφία, ενδοσκοπήσεις, υπέρηχους, αιματολογικές ή άλλες ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις, χειρουργεία ρουτίνας) συνίσταται να προσέρχονται ύστερα από ραντεβού και κατά τις ώρες λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων καθημερινά από 10:00 π.μ. έως και 20:00 μ.μ.

  • Τα έκτακτα περιστατικά μπορούν να προσκομίζονται καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, όλες τις εργάσιμες ημέρες, καθώς και Κυριακές και Αργίες αφού το Νοσοκομείο βρίσκεται σε μόνιμη εφημερία.
    Το Νοσοκομείο επανδρώνεται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό (10 μόνιμους Κτηνίατρους) και επικουρείται από έκτακτους εξωτερικούς συνεργάτες, για την αντιμετώπιση αναγκών που προκύπτουν από έκτακτα περιστατικά.

  • Η συνεργασία του επιστημονικού μας προσωπικού, η σφαιρική και αυτοδύναμη αντιμετώπιση κάθε προβλήματος, η υψηλού επιπέδου εργαστηριακή υποστήριξη, κατέστησαν το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών την πρώτη ιδιωτική Κτηνιατρική μονάδα δεύτερης γνώμης, στην Ελλάδα. Έτσι διαχειριζόμαστε μεγάλο αριθμό περιστατικών που παραπέμπονται από συναδέλφους, της Αττικής, λοιπών Επαρχιακών Πόλεων και Νησιών. Το Νοσοκομείο διαθέτει «ασθενοφόρο» για την παραλαβή και μεταφορά των ασθενών ζώων. Κατόπιν ειδικής συμφωνίας πραγματοποιείται μεταφορά από το Αεροδρόμιο ή τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

  • Καλό είναι τα παραπεμπόμενα ζώα να συνοδεύονται από το σχετικό έντυπο που έχουμε αποστείλει στους συνεργάτες-Κτηνίατρους για την καλύτερη διαχείριση και αντιμετώπιση των περιστατικών (βλέπε παραπεμπτικό συστάσεων). Ειδικότερα μάλιστα όταν πρόκειται για "επείγοντα" για τα οποία πρέπει να περιγράφεται με ακρίβεια η προηγηθείσα θεραπευτική αγωγή και διαχείριση.

  • Ένα δεύτερο επίπεδο συνεργασίας με κλινικές και κτηνιατρεία του Νομού Αττικής αλλά και όλης της χώρας είναι η παραλαβή βιολογικών υλικών και η εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων, αιματολογικών, βιοχημικών, παρασιτολογικών, κυτταρολογικών και ειδικών ορολογικών δοκιμών (βλέπε ειδικό παραπεμπτικό εξετάσεων).

  • Για το σκοπό αυτό, το Νοσοκομείο διαθέτει για τον Νομό Αττικής δικό του δίκτυο συλλογής δειγμάτων, ενώ παραλαμβάνει δέματα με το σύστημα των ταχυμεταφορών.